LPG-hoidosta apua kipuun, lihas- ja nivelvaivoihin sekä kudoksen uusiutumiseen

LPG-hoitomuoto vaikuttaa ihon kautta sen alla oleviin kudoksiin ja saa aikaan soluaktiivisuuden. LPG-hoitotekniikka perustuu alipaineimuun ja laitteen motorisoituihin, tietokoneohjattaviin rulliin. Kudoksen mekaanisella stimulaatiolla saadaan aikaan solussa aikaan kemiallinen vaikutus. Menetelmä palauttaa kudoksen toiminnallisen valmiuden. Hoito muun muassa lisää lihas- ja faskiakudoksen liikkuvuutta, helpottaa lihaskireyksiä ja lisää kollageenisynteesiä. Hoito myös helpottaa nivelten liikkuvuutta ja lievittää kipua sekä valmistaa urheilusuorituksiin ja nopeuttaa palautumista.

Menetelmä on nimetty sen kehittäjän, ranskalaisen insinöörin Louis Paul Guitaneyn mukaan. Alunperin mentelmä on syntynyt arpien ja palovammojen hoitoa varten. Menetelmää on käytetty ja kehitetty terapiana vuodesta 1986 lähtien.

Hoidon fysiologinen vaikutus

LPG-hoito lisää tutkitusti verenkiertoa ja imunestekirtoa hoidon kohdealueella moninkertaisesti ja stimuloi rasvakudoksen aineenvaihduntaa. Hoito vähentää turvotusta, lievittää kipua ja nopeuttaa paranemista vaurioalueella. Menetelmä stimuloi elastaanin ja kollageenin muodostumista ja säikeiden uudelleenjärjestymistä. Hoito valmistaa urheilusuoritukseen ja nopeuttaa kehon palautumista rasituksen jälkeen. Terapia parantaa kudoksen toipumisedellytyksiä ennen ja jälkeen leikkaustoimenpiteen. LPG-hoidolla voidaan hoitaa uusia ja vanhoja arpia.

LPG-hoidon mekanismi

LPG-hoitotekniikka perustuu alipaineimuun ja laitteen moottorisoituihin, tietokoneohjattaviin rulliin. Alipaineimun jatkuvuutta voidaan säätää, kuten myös rullien pyörimissuuntaa ja nopeutta. Tällöin hoito, vaikutus ja teho saadaan tarkoituksenmukaisella tavalla kohdistettua haluttuun kudokseen joko syvällä tai lähempänä pintaa.

Käytössäni olevassa Cellu M6 Alliance LPG -laitteessa motorisoidun rullan lisäksi on hoitoläppä, joka tehostaa hoidon kudosta nostavaa vaikutusta.

Kenelle LPG-hoito sopii?

LPG Cellu M6 Alliance -hoitolaitteesta on hyötyä kivun, vammojen ja eri kudosten hoidossa. Sen sisältämä LPG Medical vastaa fysioterapeuttisiin tarpeisiin kuten kudosvammojen paranemisnopeuden vauhdittamiseen, kivun hoitoon, kudoksen uudismuodostumisen tukemiseen. LPG Sport on kehitetty erityisesti urheilijan palautumisen, suorituskyvyn ja vammoista parantumisen optimointiin. LPG Endermologie on kehitetty kauneudenhoitoon. Kaikille osa-alueille ja tarpeille on omat hoitoprotokollat ja menetelmät, joista voimme yhdessä valita tarpeisiisi vastaavan hoidon. Kaikki nämä hoitoalueet: Medical, Sport ja Endermologie ovat toteutettavissa LPG Cellu M6 Alliance -hoitolaitteella.